Particulier

moderne badkamer musthaves

Dé musthaves voor jouw moderne badkamer

We maken kiezen makkelijk

Wil jij jouw badkamer renoveren? Of heb je een nieuwbouwwoning gekocht die nog geen badkamer heeft? Dan is een moderne badkamer misschien wel iets dat bij jou en jouw woning past. Ontdek in deze blog alles wat niet mag ontbreken in een moderne badkamer.

De moderne stijl in jouw badkamer

In elke badkamer is het een must om een goede balans te vinden tussen design en praktisch gebruik van de indeling. Dit is ook het geval in een moderne badkamer. Deze kan je herkennen aan het strakke en afgelijnde ontwerp. Vaak komen zwart, wit en neutrale tinten terug. Andere kleuren zijn natuurlijk ook mogelijk, afhankelijk van jouw wensen.

Wat is nu zo typerend aan een moderne badkamer?

Er is veel licht aanwezig. Het heeft een rustige uitstraling. De badkamer is één strak geheel, er wordt gebruikgemaakt van een beperkt aantal (contrasterende) kleuren en er wordt vaak gekozen voor zwevende badkamermeubels om het ruimtelijk gevoel te creëren.

Elke moderne badkamer heeft een andere look en feel met zijn eigen karakter. Dit komt doordat ze elk een andere eigenaar hebben en dus niet dezelfde stijl hanteren. Enkele verschillende stijlen:

  • Minimalistisch
  • High-tech
  • Industrieel
minimalistische badkamer

Minimalistische badkamer

Een minimalistische badkamer is gekenmerkt door de strakke lijnen, eenvoudige vormen, neutrale kleuren en weinig decoratieve elementen. De meest gebruikte materialen zijn glas, metaal en keramiek (zoals keramische tegels). Deze wordt vaak geaccentueerd met een verborgen opbergruimte, zwevende badkamermeubels en monochrome kleurpaletten.

high-tech badkamer

High-tech badkamer

Een high-tech badkamer is gekenmerkt door de geavanceerde technologieën die worden gebruikt, slimme sanitaire voorzieningen en LED verlichting. De meest gebruikte materialen zijn glas, chroom en hoogglans kunststof. Deze wordt vaak geaccentueerd met ingebouwde speakers, touchscreenbedieningen en LED-spiegels.

industriële badkamer

Industriële badkamer

Een industriële badkamer is gekenmerkt door ruwe materialen zoals beton look,baksteen en metalen accessoires. Dit zijn dan ook de meest gebruikte materialen. Deze wordt vaak geaccentueerd met vintage verlichting, open planken en houten accessoires.

Badkamermeubel

badkamermeubel

Jouw moderne badkamer bestaat grotendeels uit badkamermeubels. Kies ervoor om de badkamermeubels omhoog te hangen zodat de vloer eronder vrij blijft. Hierdoor ga je niet alleen meer ruimte creëren maar is het ook praktischer bij het schoonmaken. Ook zijn deze meubels voorzien van soft-close aan de laden en deuren en ingebouwde verlichting waardoor ze zorgen voor comfort en makkelijk zijn in gebruik.

De vloer is ook een belangrijk element in de badkamer. Als je fan bent van tegels zouden wij aanraden om te kiezen voor grote tegels zoals keramische tegels. Op deze manier blijft het aantal voegen beperkt waardoor de vloer een geheel vormt. Een pluspunt: er is minder voegwerk dat vuil kan worden. Je kan naast tegels ook kiezen voor andere vloerafwerkingen zoals een gietvloer, hout, etc.

De sanitaire voorzieningen in de moderne badkamer

sanitaire voorzieningen

Een moderne badkamer omvat meer dan alleen een badkamermeubel; het vereist zorgvuldig gekozen sanitaire voorzieningen om de perfecte gebruiksvriendelijke badkamer te creëren. Een opvallende trend in hedendaagse badkamers is het vrijstaand bad. Maar ook een ingebouwd bad is een stijlvolle optie, waarbij de vloertegels doorlopen rondom het bad. Daarnaast is een douche ook een optie. Hier kan gekozen worden voor een inloopdouche. Deze draagt bij aan de moderne stijl, met doorlopende tegels die zorgen voor een strakke look. Je kan ook kiezen voor een bad-douche combinatie. Het toilet is ook een essentieel element in elke badkamer. Hier kan je ook kiezen voor een zwevend toilet om zo opnieuw meer ruimte te creëren.

PROJECT_21116101KMB

Moderne kranen spelen ook een cruciale rol in de badkamerinrichting. Hier kan je kiezen uit diverse modellen en kleuren, zodat de kranen perfect bij de stijl van je badkamer passen. Voor een strakke, eigentijdse uitstraling zijn zwarte kranen vaak de perfecte keuze, waardoor de badkamer een stijlvolle en moderne look krijgt. Zo wordt jouw badkamer een harmonieuze ruimte waar functionaliteit en design hand in hand gaan.

De opbergruimte in je badkamer

opbergruimte

In een badkamer is het een must om voldoende opbergruimte te hebben. De meeste ruimte heb je onder de wastafel, je kunt hierbij kiezen voor een ondiepe kast 40-46cm of een diepere kast tot 56cm voor meer opbergruimte en 2 of zelfs 3 lades onder elkaar. Extra ruimte maken kan met een spiegelkast die je ook in de muur kan inwerken. Als laatste kun je kiezen voor een kolomkast of volledige muur van kasten zodat deze niet opvalt in de ruimte. Als je het ruimtelijk gevoel in jouw badkamer wil creëren, moet je kiezen voor zwevende badkamermeubels en wandplanken.

technologische kranen

Tegenwoordig is het ook belangrijk om een slimme badkamer te hebben. Maar wat houdt dit in?

  • Verwarmde spiegels om condensatie te voorkomen
  • Kranen met een sensor
  • Slimme thermostaat om de perfecte temperatuur in te stellen
  • Bluetooth speakers in het plafond
  • En nog veel meer!

Met deze technologie in jouw badkamer zal je nog meer tot rust kunnen komen en genieten van jouw badkamer.

De verwarming en ventilatie in je badkamer

verwarming en ventilatie

Het kiezen voor de juiste verwarming en ventilatie is een must in de badkamer. Voor de verwarming van je badkamer kan je kiezen uit vloerverwarming, wandverwarming en een radiator. Afhankelijk van hoe groot jouw badkamer is en wat jouw wensen zijn, zal de ene verwarming beter bij jou passen. Daarnaast is een goede ventilatie ook een cruciaal element. Deze zal namelijk zorgen voor een goed binnenklimaat in de badkamer en zal de vochtige lucht naar buiten afvoeren.

Verlichting en accessoires in je badkamer

verlichting

Voor een strakke uitstraling kan je kiezen voor inbouwspots in het plafond. Ook kan je sfeerverlichting toevoegen met dimbare lampen. Spiegels met ingebouwde LED verlichting zorgen niet alleen voor een stijlvolle touch maar verbeteren ook de functionaliteit van de ruimte zodat er altijd genoeg licht is wanneer nodig.

De finishing touch aan jouw badkamer gebeurt met accessoires. Denk aan planten voor natuurlijke frisheid, decoratieve items die passen in de stijl, minimalistische zeepdispensers en handdoekhouders. Deze laatste elementen voegen niet alleen iets praktisch toe aan de badkamer maar ook stijl.

Budgetvriendelijk

budgetvriendelijke badkamer

Bij Vepa bieden we ook all-in budgetvriendelijke badkamers aan. In deze badkamers zit alles in de prijs inbegrepen van concept naar betegeling, inrichting en verlichting tot schilderwerken. Bij deze badkamers wordt er ook rekening gehouden met jouw wensen en behoeften en ook met jouw budget! Aan de hand van jouw budget maken we bij Vepa het 3D ontwerp van jouw badkamer.

Wil jij jouw badkamer renoveren? Of heb je een nieuwbouwwoning gekocht die nog geen badkamer heeft? Dan is een moderne badkamer misschien wel iets dat bij jou en jouw woning past. Ontdek in deze blog alles wat niet mag ontbreken in een moderne badkamer.

De moderne stijl in jouw badkamer

Een moderne badkamer met al deze verschillende kenmerken zorgt voor een tijdloze ruimte waar je voor een lange tijd tot rust kan komen. Ga nu van start met het samenstellen van jouw droombadkamer. Heb je nood aan meer advies? Contacteer ons of maak een afspraak in een van onze showrooms in Merelbeke of in Zelzate.

Share dit blogbericht

Vepa Merelbeke blijft open tijdens het bouwverlof.

Onze toonzalen in Zelzate en Wetteren zijn gesloten vanaf 20/07 tot en met 04/08. Merelbeke blijft wel open van maandag tot enmet vrijdag van 9u – 18u! Kom langs in onze toonzaal of maak een afspraak online.