Particulier

Bad

We maken kiezen makkelijk

Een bad is dé plek in je badkamer om heerlijk te ontspannen. Bij Vepa vind je een ruim en kwalitatief assortiment baden in verschillende modellen, materialen en afmetingen. Belangrijk is dat je de juiste afmeting kiest volgens jouw lengte en het juiste model qua ligcomfort.

Modellen en afmetingen

Een badkamer kan voorzien worden van een vrijstaand, halfvrijstaand of inbouwbad. Deze kunnen voorzien worden in verschillende modellen en afmetingen zodat het bad perfect in jouw badkamer past.

vrijstaand bad en inloop douche

Vrijstaand bad

halfvrijstaand bad

Halfvrijstaand bad

inbouwbad

Inbouwbad

Kiezen tussen vrijstaand, halfvrijstaand of inbouwbaw

Als je een bad kiest, heb je bij Vepa de keuze tussen een vrijstaand, halfvrijstaand of inbouwbad.

Een inbouwbad neemt dikwijls minder ruimte in dan een (half)vrijstaand bad. Je hebt ook meer plaats om je badproducten te zetten. Omdat inbouwbaden opgebouwd zijn tegen de muur heb je minder schoonmaakwerk. Inbouwbaden zijn bovendien goedkoper, maar dienen wel nog verder afgewerkt te worden.
bad
bad
bad en gesloten douche

Een (half)vrijstaand bad wordt vaak gekozen als blikvanger in een bad- of slaapkamer. Een vrijstaand bad is heel mooi in grote ruimtes maar wij zijn van mening dat dit ook mooi kan zijn in kleine ruimtes. Een vrijstaand bad is vaak breed en diep waardoor je volledig kan onderdompelen in het water.

Een nadeel aan vrijstaande baden is dat je meer poetswerk hebt, zeker als je kiest voor een vrijstaand bad op pootjes (je hebt ook ruimte onder het bad). Daarbij heb je ook een apart meubeltje of tafeltje nodig om je badproducten op te zetten. Over het algemeen zijn vrijstaande baden ook iets duurder.

Materialen en kleuren

Het meest gebruikte materiaal is acryl in blinkend wit. Maar ook dat aanbod is ondertussen zeer uitgebreid. Gaande van gegoten modellen met een strakkere lijn in quaryl en solid surface, tot meer kleuropties in beton, plaatstaal en composiet.

Vraag raad aan onze
Vepa-expert Koen

Ontdek met eigen ogen onze kwalitatief afgewerkte badkamers
en kom langs in een van onze showrooms.