Particulier

Tips & trends

We maken kiezen makkelijk

We delen in wat volgt enkele tips en tricks voor een nieuwe badkamer of badkamerrenovatie. We lijsten enkele belangrijke aandachtspunten op zodat je – samen met onze Vepa-experten – de juiste keuzes kan maken.

1

Kies voor duurzame materialen en verminder niet alleen de ecologische impact maar verbeter ook de levensduur van je badkamer. Denk aan materialen als natuursteen, bamboe, kurk, terrazzo, etc. of gebruik bijvoorbeeld eco-vriendelijke verf.

2

Breng de natuur binnen en voeg natuurlijke elementen toe zoals planten of houtaccenten. Dit zorgt voor een warme, ontspannen sfeer.

3

Kies voor neutrale kleuren en voeg accentkleuren toe aan de hand van accessoires zoals kleurrijke handdoeken of een opvallend douchegordijn. Neutrale kleuren maken de ruimte tijdloos en kleurrijke accessoires kan je na verloop van tijd – als je de kleur beu bent – makkelijker eens vernieuwen.

4

Ga voor zwevende badkamermeubels om zo een gevoel van ruimte te creëren. Een zwevend badkamermeubel en/of toilet maakt ook schoonmaken makkelijker, gezien je snel eens met de stofzuiger of dweil kan passeren.

5

Zorg voor voldoende opbergruimte met inbouwkasten, lades en planken. Het is niet alleen overzichtelijk, het oogt meteen ook veel netter.

6

Schenk aandacht aan verlichting en combineer functionele verlichting met sfeerverlichting (met dim-optie). De badkamer is immers een gezellige ruimte om heerlijk te ontspannen.

7

Overweeg een (drempelloze) inloopdouche en laat deze een echte eyecatcher zijn in je badkamer. Inloopdouches zorgen voor een moderne, strakke uitstraling.

8

Kies voor grote spiegels om je badkamer groter te doen lijken. Ze zorgen bovendien voor extra lichtreflectie.

9

Overweeg vloerverwarming en zorg voor extra comfort. Vloerverwarming houdt de vloer warm, wat leuk is in de winter. Het is bovendien een energiezuinige manier om te verwarmen.

10

Zorg voor een goede ventilatie en zorg voor een gezond binnenklimaat. Ventilatie trekt immers droge, verse lucht binnen en voert natte, vuile lucht af.

11

Denk tot slot aan je veiligheid en overweeg antislipvloeren, installeer handgrepen (in bad, douche en/of toilet) en zorg voor een goede verlichting.

Blogberichten

Vraag raad aan onze
Vepa-expert Koen

Als je meer advies wenst, kom dan zeker ook eens langs in een van onze showrooms en laat je begeleiden door onze Vepa-professionals.