Particulier

Douche

We maken kiezen makkelijk

Kies je voor het vrije gevoel van een inloopdouche of liever voor de warmte van een zijwand met draaideur opstelling? Bij Vepa bekijken we welke opstelling het beste past in jouw ruimte. De juiste materiaalkeuze is belangrijk voor onderhoud en waterdichtheid.

Modellen en afmetingen

Een badkamer kan voorzien worden van een gesloten douche/ douchecabine, inloopdouche of bad-douchecombinatie. Deze kunnen voorzien worden in verschillende modellen, materialen en afmetingen zodat de douche in jouw badkamer past.

gesloten douche

Gesloten douche of douchecabine

inloopdouche

Inloop- of doorloopdouche

bad douche combinatie

Bad-douchecombinatie

Douchegoten

Douchebakken

Kiezen voor een gesloten, inloop of een bad-douchecombinatie.

Als je een douche kiest, heb je bij Vepa de keuze tussen een gesloten douche, een inloopdouche of een bad-douchecombinatie.

Een gesloten douche kan je vrijwel overal plaatsen gezien deze in kleine afmetingen kan gerealiseerd worden Een gesloten douche of douchecabine heeft als voordeel dat het spatwater beter wordt tegengehouden en dat het tijdens het douchen warmer blijft omdat de waterdamp enkel langs boven kan ontsnappen. Nadeel is dat het onderhoud meer tijd in beslag neemt.

bad en gesloten douche
vrijstaand bad en inloop douche

Inloopdouches zijn populairder vanwege hun openheid, onderhoudsgemak en prijsgunstigheid. Ze hebben niet alleen een strakke uitstraling, je kan ze ook perfect aanpassen naar je eigen stijl en wensen. Een inloopdouche is één met de rest van de ruimte en kan bovendien zonder rand of drempel.

Een bad-douchecombinatie is het meest geschikt voor kleinere badkamers waar je wil genieten van het comfort van zowel een bad als douche. Zo bespaar je plaats en gebruik je de beschikbare ruimte efficiënt.

De keuze van de juiste douchevloer is belangrijk enerzijds naar veiligheid toe, om het uitglijden te vermijden. Anderzijds heb je stevig materiaal nodig dat niet kan doorbuigen. We bieden hiervoor staal/email, solid surface, quaryl en composiet aan.

Wat het design betreft kun je de vloer van de douche laten doorlopen en met een douchegoot of roostertje werken. Of je stemt de kleurkeuze van de douchebak af op de vloer of andere materialen in de badkamer. Ons kleurenaanbod hierin is eindeloos.

Materialen en kleuren

We raden je aan om langs te komen in een van onze showrooms zodat je (de materialen en kleuren van) onze showroommodellen van dichtbij kan bekijken. We hebben ook materiaal- en kleurstalen liggen waaruit je je keuze kunt maken.

Vraag raad aan onze
Vepa-expert Ronny

Ontdek met eigen ogen onze kwalitatief afgewerkte badkamers
en kom langs in een van onze showrooms.

Vepa Merelbeke blijft open tijdens het bouwverlof.

Onze toonzalen in Zelzate en Wetteren zijn gesloten vanaf 20/07 tot en met 04/08. Merelbeke blijft wel open van maandag tot enmet vrijdag van 9u – 18u! Kom langs in onze toonzaal of maak een afspraak online.