Particulier

Toilet

We maken kiezen makkelijk

Een toilet moet praktisch en comfortabel zijn maar moet ook passen in het geheel van de badkamer. Als gastentoilet mag het toilet al eerder een eyecatcher zijn.

Modellen en afmetingen

Een badkamer kan voorzien worden van een staand, hang- en/of douchetoilet. Deze kunnen voorzien worden in verschillende modellen en afmetingen zodat dit perfect in jouw badkamer past.

Staand toilet

Hangtoilet

Douchetoilet

Verschillende modellen en materialen

Kies uit verschillende modellen en materialen zodat je toilet perfect past in je nieuwe badkamer. Wil je een staand, hangend of douchetoilet? We hebben elk model in huis en zetten enkele voordelen op een rijtje.

Een traditioneel staand toilet heeft als voordeel dat het makkelijk te plaatsen is gezien het toilet gewoon op de grond bevestigd wordt. Je kan kiezen tussen een duoblok (met waterreservoir achterop het toilet), een toilet met losse stortbak of een back-to-wall model met ingebouwd waterreservoir. Staande toiletten zijn over het algemeen budgetvriendelijk.

Hangtoiletten zijn strakker en moderner. Een hangtoilet kan je eenvoudig iets hoger of lager laten monteren. De montage is iets duurder omdat een hangtoilet aan een frame hangt dat in de muur wordt bevestigd. Dit heeft dan weer als voordeel dat je extra geluidsisolatie kunt toevoegen waardoor de werking van een hangtoilet aangenamer en stiller is. Hangtoiletten zijn bovendien makkelijker schoon te maken en dus hygiënischer omdat je met je stofzuiger en/of dweil ook onder de pot langs kunt poetsen.

Een douchetoilet, ook wel bekend als Japans toilet, reinigt jouw billen met water. Je hoeft dus geen toiletpapier meer te gebruiken, wat dit type toilet milieuvriendelijk maakt en dus ook geschikt voor mensen met een beperking. Je kan je toiletbezoek personaliseren door zelf de intensiteit van de waterstraal in te stellen, de temperatuur naar wens aan te passen en te bepalen hoe ver de douchearm uitschuift. Sommige modellen hebben een verwarmde wc-bril, een extra reinigende spoeltechniek/ontsmetting of een föhn die na het sproeien warme lucht blaast.

Materialen en kleuren

Een toilet is altijd in keramiek met een emaillaag. Buiten de basiskleuren wit en zwart zijn er recent heel wat meer kleuren beschikbaar. Kom ze ontdekken in onze showrooms zodat je de modellen en kleuren ook eens van dichtbij kan bekijken. Onze experten staan je graag bij in je keuze.

Vraag raad aan onze
Vepa-expert Maarten

Ontdek met eigen ogen onze kwalitatief afgewerkte badkamers
en kom langs in een van onze showrooms.