Particulier

Voorziening warm water

We maken kiezen makkelijk

Een boiler zorgt voor warm water uit de kraan. Hieronder sommen we de verschillende soorten boilers op. Bij de keuze van de juiste boiler stellen wij ons de volgende vragen: wat is jouw warmwaterbehoefte, wat is de beschikbare ruimte en wat kiest je als energiebron? We helpen je dan ook graag bij de juiste keuze zodat je zeker nooit een koude douche hebt.

Elektrische boilers

Elektrische boilers bestaan uit een koper/email of inox vat waarin een bepaalde hoeveelheid warm water opgeslagen wordt. In dit vat zit een weerstand die elektriciteit direct omzet in warmte. Een elektrische boiler is goedkoop in aanschaf maar duur in verbruik. Ze zijn eenvoudig te installeren.

Doorstromer

Kan op elektriciteit en gas werken. En verwarmt het water onmiddellijk door middel van een warmtewisselaar. Het voordeel is dat er geen energieverlies is als je geen warm water nodig hebt. Omdat er geen buffer aan warm water continu wordt warm gehouden, is jouw debiet beperkt en afhankelijk van jouw gekozen vermogen. Dit systeem neemt weinig plaats in beslag.

Combi-ketels

Een combiketel is een cv-ketel gecombineerd met een warmwaterboiler of doorstromer. Het zorgt dus zowel voor centrale verwarming als voor warm water. Het voordeel hier is dat je ruimte bespaart gezien je maar 1 i.p.v. 2 toestellen nodig hebt. Dus ideaal voor kleinere woningen of appartementen.

Zonneboilers

Zonneboilers warmen het water op via (gratis) zonne-energie. Het zonlicht wordt opgevangen door thermische zonnecollectoren op je dak en de warmte wordt opgeslagen in een opslagtank. Zonneboilers zijn duurzaam en energie-efficiƫnt.

Warmtepompboilers

Deze boiler heeft een warmtepomp lucht/water ingebouwd die warmte uit een ruimte of van buitenaf kan omzetten in warm water. Het rendement ligt hierdoor tot 4 keer hoger dan bij een elektrische boiler. In een renovatie kan een warmtepompboiler een te warme ruimte in jouw woning extra afkoelen.

Meer weten?

Lees meer in onze blog of kom langs in een van onze showrooms.